sob07272024

Aktualizovanéštv, 01 feb 2024 1pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

Banskobystričan.sk

Back Úvod Šport Hokej Banská Bystrica v semifinále Tipsport ligy

Banská Bystrica v semifinále Tipsport ligy

BANSKÁ BYSTRICA 29. marca 2016 - Fanúšikovia hokeja v Banskej Bystrici prežívajú v týchto dňoch veľké nadšenie. Domáci hokejový tím HC 05 iClinic Banská Bystrica postúpil do semifinále slovenskej Tipsport extraligy. Vo štvrťfinálových zápasoch si poradili s Duklou Trenčín a vyhrali sériu 4:1.

Posledný zápas, ktorý posunul Baranov do semifinále, sa hral v nedeľu 20. marca v Banskej Bystrici. Domáci hráči podali skvelý výkon a vyhrali 3:0. Do semifinále postúpili zaslúžene, nakoľko aj predchádzajúce zápasy v sérii vyhrali na nulu, teda nedovolili Trenčanom skórovať.

Je to dôležité pre brankára, že vidí oporu vo svojom tíme a hlavne v obrane a potom sa mu ľahšie sústredí na hru a vychytá aj tvrdé strely a jednoduchšie sa zorientuje v neprehľadnej situácii pred bránou a zvládne náročné chvíle aj vtedy, keď by iní, viac nepokojní brankári pravdepodobne poľavili. Preto si brankár Banskej Bystrice Jason Bacashihua, pôvodom z USA, zaslúži pochvalu a spolu s celým tímom sa môže tešiť z postupu do semifinálových zápasov.

Banská Bystrica v semifinále Tipsport ligy

Zápas s Trenčínom mal priebeh pod taktovkou domáceho tímu. Už v štvrtej minúte otvoril skóre Colton Gillies, keď ho prihrávkou našiel Milan Kytnár. V prvej tretine mali síce aj hostia nejakú tú príležitosť, ale Barani mali oporu vo svojom brankárovi. Trenčania sa snažili vyrovnať, ale bez úspechu. Ku koncu prvej tretiny sa podarilo ešte prekonať brankára Trenčína Jana Cháberu Lukášovi Hvilovi. Po prihrávke od Michala Handzuša strelou k tyčke v devätnástej minúte zvýšil na 2:0.

Do druhého dejstva nastúpili domáci s dvojgólovým vedením. Bohužiaľ pre divákov, žiadne gólové momenty však neprišli počas druhej dvadsaťminútovky. Ale zato to vrelo pre trenčianskou bránou. Pred Cháberom sa snažil zvýšiť náskok Ďatelinka, ktorý nebezpečne vypálil od modrej čiary a Gillies tečoval. Neskôr sa ho snažili prekonať aj Kytnár a Tománek. Chábera ustál tieto šance. Na druhej strane sa pokúsil vo vlastnom oslabení znížiť náskok Baranov Miloš Rehák a neskôr aj Jozef Švec, ale domáci brankár Bacashihua bol pozorný.

Banská Bystrica v semifinále Tipsport ligy

Tretia tretina bola tiež poznačená snahou Trenčanov streliť kontaktný gól a vyrovnať. Avšak im to nedarilo. Mali viacero príležitostí, ale pred brankárom Bacashihuaom neuspeli. Ku koncu sa rozhodol tréner Dukly odvolať Cháberu a skúsiť šťastie v power-play. Hra v šiestich im však nepriniesla gól, naopak o konečný stav 3:0 sa postaral Dalibor Bortňák, keď dopravil puk do opustenej trenčianskej svätyne.

V semifinále sa Barani postavia hokejistom z HC Košice. Prvý zápas zo série sa bude hrať v nedeľu 27. marca. Hráči sa psychicky pripravujú na ťažkého súpera, aby nesklamali fanúšikov slovenskej extraligy a posnažili sa podať čo najlepší výkon v semifinálovej sérii.

 

zdroj a fotografie: JM

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť